ΓΙΑ ΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Οι συνταξιούχοι στους δρόμους απαιτούν να μην περικοπούν οι συντάξεις

Δημοσιεύτηκε στις: 06, Οκτ 2018

 Με μια ακόμα κινητοποίηση χιλιάδες συνταξιούχοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα απαίτησαν να σταματήσει ο κατήφορος της κυβερνητικής πολιτικής, που μειώνει συνεχώς τις συντάξεις με αποτέλεσμα να τις έχει μετατρέψει σ’ ένα επίδομα ελεημοσύνης.
Με κεντρικό αίτημα να μην γίνουν οι περικοπές της προσωπικής διαφοράς και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, οι συνταξιούχοι της Αττικής, αφού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά, με πορεία στο κέντρο της Αθήνας έφτασαν στο υπουργείο Εργασίας όπου κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Στη συγκέντρωση και πορεία πήραν μέρος και συνταξιούχοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου με την Ένωση των Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ) και μοίρασαν την προκήρυξη που δημοσιεύουμε παρακάτω:

Εκπαιδευτικός Όμιλος Συνταξιούχων

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Τις μέρες αυτές γίνεται μεγάλη κουβέντα για το αν θα περικοπούν οι συντάξεις μας ή όχι. Η κουβέντα αυτή ξεκινάει απ’ τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης και έχει σαν στόχο να αποπροσανατολίσει τους συνταξιούχους από την πραγματικότητα, για την οποία θέλουμε να σας μιλήσουμε. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αυτοί που σήμερα συζητάνε για τις περικοπές ή όχι των συντάξεων είναι αυτοί που ψήφισαν τις περικοπές και γι’ αυτό είναι τουλάχιστον γελοίο να μας λένε σήμερα ότι θα μας σώσουν. Δεύτερο πρέπει να τονίσουμε ότι η κουβέντα γίνεται ΜΟΝΟ  για τους παλιούς λεγόμενους συνταξιούχους, δηλαδή για όσους βγήκαν στη σύνταξη πριν το 2016, δηλαδή πριν τη ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου που σφαγιάζει στην κυριολεξία τις συντάξεις. Τρίτο, παρά τις μεγαλοστομίες των κυβερνητικών παραγόντων για το τέλος των μνημονίων, η κυβέρνηση στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού καταθέτει δύο σχέδια, εκλιπαρώντας στην ουσία τα αφεντικά της να της δώσουν την άδεια να αναστείλει τις περικοπές μήπως και καταφέρει να περισωθεί στις επερχόμενες εκλογές.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ακόμα και αν τελικά ανασταλεί προσωρινά η περικοπή για φέτος, τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και των ξένων αφεντικών δεν αλλάζουν. Οι περικοπές θα γίνουν σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν αποφασίσει η ΕΕ και το ΔΝΤ και ψήφισε η κυβέρνηση. Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό είναι στρατηγικής σημασίας γι’ αυτούς που στοχεύουν να εναρμονίσουν το ύψος της σύνταξης με το σημερινό μισθό πείνας.
Από κοντά και το κόμμα της ΝΔ κάνει πως διαμαρτύρεται για τις περικοπές, όμως το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη είναι ακόμα πιο σκληρό και πιο αποκαλυπτικό, αφού στην πραγματικότητα παραδίδει την ασφάλιση στα κοράκια των ιδιωτικών συμφερόντων. Είναι λοιπόν ψεύτικα τα δάκρυα που χύνει και γι’ αυτό με τίποτε δεν πρέπει να ανεχτούμε τη νεοφιλελεύθερη επέλασή του.

Συνταξιούχε, απόμαχε της δουλειάς,
Για να υπάρχει μία αξιοπρεπής σύνταξη:
-  πρέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι που αμείβονται με έναν αξιοπρεπή μισθό,
- πρέπει να υπάρχουν ασφαλισμένοι με μόνιμη και σταθερή δουλειά και όχι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι ή εργαζόμενοι σε συνθήκες μαύρης εργασίας.
Για το λόγο αυτό η υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων δεν είναι υπόθεση μόνο των συνταξιούχων.
 Αφορά την ίδια στιγμή τους εργαζόμενους και τους ανέργους και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί απ’ το συνδικαλιστικό κίνημα.

   Μόνο ένα ενιαίο μέτωπο εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων μπορεί να βάλει φρένο στις περικοπές, ανοίγοντας ταυτόχρονα την προοπτική της ανάσχεσης της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Κάτω τα χέρια απ’ τα δικαιώματά μας!
Κάτω τα χέρια απ’ τη ζωή μας!
Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να πεθάνουμε!  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Το ιστολόγιο του Εκπαιδευτικού Ομίλου είναι στον αέρα!