Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτέμβριος, 2024

Να ζούμε απ' τη σύνταξη ή δουλειά μέχρι το θάνατο;

Εικόνα
  Δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι συνεχίζουν να εργάζονται! Η κυβέρνηση πανηγυρίζει! Οι συνταξιουχικές οργανώσεις τι λένε;     Με κυβερνητικές αποφάσεις νομιμοποιείται πλέον η εργασία μετά τη σύνταξη για δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους. Μέχρι τώρα η εργασία των συνταξιούχων ήταν απαγορευμένη και τα πρόστιμα ήταν ιδιαίτερα μεγάλα γι’ αυτούς που παραβίαζαν τη σχετική νομοθεσία. Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την καταπολέμηση της παράνομης εργασίας, δίνει το δικαίωμα στους συνταξιούχους που θα συνεχίσουν να εργάζονται, να δουλεύουν νόμιμα καταβάλλοντας ποσοστό 10% επί των αποδοχών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε απόλυτη σήψη! Πρωτοφανής προσβολή των μελών του

Εικόνα
  Σε τροχιά παρακμής και αποσύνθεσης ο ΣΥΡΙΖΑ   Σε βραδυφλεγή βόμβα μετατρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές και να διαδέχονται η μία την άλλη, όλους σχεδόν τους καλοκαιρινούς μήνες. Μέσα στον Ιούλιο ο Κασσελάκης προχώρησε στη διαγραφή του Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως και από τα καθοδηγητικά όργανα (Πολιτική Γραμματεία) του κόμματος. Χωρίς χρονοτριβές ο Πολάκης αμφισβήτησε ευθέως την ηγεσία Κασσελάκη δηλώνοντας, με τον τρόπο του, έτοιμος να αναλάβει τα ηνία. Και ύστερα από ενάμιση μήνα αναγκάστηκε άρον-άρον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να επανεντάξει «δικαιωμένο» τον Πολάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Καλπάζουν οι τιμές του ρεύματος! Η κυβέρνηση πανηγυρίζει! Άξιος ο μισθός της!

Εικόνα
  Ηλεκτρικό ρεύμα: Η μέση τιμή αυξήθηκε 37% μέσα σε ένα μήνα και 20% από πέρυσι Την «καρτελοποιημένη» αγορά ενέργειας αναδεικνύει με απόλυτη σαφήνεια στοιχείων το μηνιαίο δελτίο ενεργειακής ανάλυσης του Ινστιτούτου Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), στο οποίο φαίνονται ξεκάθαρα οι ραγδαίες αυξήσεις όχι μόνο σε σύγκριση με περσινές τιμές αγοράς – αλλά και με μέτρο σύγκρισης του ενός μηνός. Παράλληλα, πολύ ανεβασμένες είναι και οι τιμές του φυσικού αερίου για τους καταναλωτές, όπως δείχνει η αναλυτική αποτύπωση του ΙΕΝΕ.