ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΣΕΚ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις του απερχόμενου Δ.Σ. στην απολογιστική συνέλευση της ΠΕΣΕΚ.

Έγινε την Τρίτη 2/4 η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου. Στη συνέλευση με ευθύνη του προέδρου του απερχόμενου Δ.Σ. έγιναν ορισμένες απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Συγκεκριμένα:
 Πρώτον δεν υπήρχε γραπτός απολογισμός των πεπραγμένων του Δ.Σ. καθώς όφειλε να υπάρχει.
Δεύτερον στη πραγματικότητα ο «απολογισμός» που έκανε προφορικά ο πρόεδρος, στο μεγαλύτερο τμήμα του ήταν κριτική της προκήρυξης του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ, που όμως είχε κυκλοφορήσει ΜΕΣΑ  στη γενική συνέλευση και φυσικά δεν ήταν σε γνώση του απερχόμενου Δ.Σ.!
Τρίτον σε έντονη διαμαρτυρία μας για τις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις ο πρόεδρος τόσο της συνέλευσης, όσο και ο απερχόμενος πρόεδρος του Δ.Σ. αποφάσισαν να προτείνουν ότι η προφορική εισήγηση του απερχόμενου προέδρου μπορεί να θεωρηθεί σαν κανονική εισήγηση και ζήτησαν από το σώμα να εγκρίνει αυτή τη μεθόδευση κάτι που τελικά πέτυχαν παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας. Θέλουμε επίσης να τονίσουμε ότι μας έκανε πολύ δυσάρεστη εντύπωση και το γεγονός ότι κανένα μέλος του απερχόμενου Δ.Σ. δεν τόλμησε να αρνηθεί να στηρίξει ένα προφανές ψέμα και να δεχθεί χωρίς καμία συζήτηση την απόφαση του προεδρείου.
Μια τέτοια αντιδημοκρατική στάση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει χωρίς κόστος. Την ίδια στιγμή που σε διάφορα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος παρατηρούνται απίστευτες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, οι ενέργειες και του απερχόμενου Δ.Σ. κινούνται στην ίδια λογική που λέει ότι έχουμε τη πλειοψηφία και κάνουμε ότι θέλουμε ακόμα και για πράγματα απολύτως εξόφθαλμα.
Καταγγέλλουμε τη κατάσταση αυτή και θα κάνουμε ότι πρέπει για να ανακόψουμε τον αντιδημοκρατικό και αυταρχικό δρόμο που ορισμένοι θέλουν να επιβάλουν στη λειτουργία του σωματείου μας.

Υπερασπιζόμαστε την ανοιχτή και δημοκρατική λειτουργία του σωματείου!

Όχι στις αντιδημοκρατικές αυταρχικές συμπεριφορές!       

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα αφιέρωμα για τα 140 χρόνια απ' τη γέννηση του Κώστα Βάρναλη.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές στην Ηλιούπολη

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ