Απ την κινητοποίηση της ΠΕΣΕΚ και ΑΔΕΔΥ για το ΜΤΠΥ

Κινητοποίηση για τη διάσωση του Μετοχικού Ταμείου των δημοσίων Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ).

 

 Με πρωτοβουλία της ΠΕΣΕΚ και με στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, έγιναν τη Τετάρτη 23/11, κινητοποιήσεις για να αποτραπεί η ψήφιση του νόμου της κυβέρνησης που ληστεύει το ΜΤΠΥ και κλέβει την περιουσία του. Είναι γνωστό ότι το ταμείο αυτό που δίνει ένα μέρισμα στους υπαλλήλους του δημοσίου, έχει λεηλατηθεί δύο φορές τα τελευταία χρόνια. Την πρώτη φορά με το πρώτο μνημόνιο με αποτέλεσμα να περικοπεί το μέρισμα κατά 60% και με το τρίτο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ με νέα περικοπή της τάξης του25%.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σαν στόχο να ολοκληρώσει τη λεηλασία του ελάχιστου μερίσματος που έχει απομείνει (περίπου 80 έως 100 ευρώ) και γι’ αυτό θέλει αρχικά να αρπάξει την ακίνητη περιουσία του ταμείου που είναι σημαντική. Έχει φέρει για το λόγο αυτό σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή, παρά την έντονη αντίθεση τόσο της αντιπολίτευσης, όσο και των συνδικαλιστικών ενώσεων των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων του δημοσίου.

Για το λόγο αυτό έγιναν δύο κινητοποιήσεις τη Τετάρτη 23/11. Η πρώτη έγινε με πρωτοβουλία της ΠΕΣΕΚ, της ένωσης συνταξιούχων εκπαιδευτικών, με αποκλεισμό του ταμείου το πρωί και στη συνέχεια σε συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο εργασίας, μαζί με την ΑΔΕΔΥ  που είχε κηρύξει και στάση εργασίας για το λόγο αυτό. Στη συγκέντρωση συμμετείχε η ΕΡΓΑΣ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Συνταξιούχων μοιράζοντας την προκήρυξη που είχε κυκλοφορήσει.

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα αφιέρωμα για τα 140 χρόνια απ' τη γέννηση του Κώστα Βάρναλη.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές στην Ηλιούπολη

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ