ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣ -ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Προκλητικός  εμπαιγμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις συντάξεις

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Προκλητικός  εμπαιγμός
της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις συντάξεις
Φίλε συνταξιούχε, απόμαχε της δουλειάς
Ζούμε το θέατρο του παραλόγου! Τη στιγμή που όλοι στενάζουμε απ’ την ανέχεια, τη φτώχια η κυβέρνηση των  υποταγμένων στα ντόπια και ξένα μεγάλα συμφέροντα προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν καταλαβαίνουμε καλά την πραγματικότητα. Προσπαθεί  να μας πείσει ότι περνούμε στον παράδεισο της κοινωνικής «ανακούφισης» και «ανάπτυξης» και ότι δήθεν γίνεται παρελθόν η «κόλαση» της  φτώχιας και της εξαθλίωσης! Ότι αφήνουμε πίσω την εποχή που οι συνταξιούχοι ζουν με συντάξεις-πενταροδεκάρες, την στιγμή που οι συντάξεις παραμένουν βαθιά πετσοκομμένες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με λίγα λόγια, υποτιμά τη νοημοσύνη μας και μας αντιμετωπίζει σαν «πρόσφορους σε εξαπάτηση» ψηφοφόρους, για όσο ακόμα καταφέρνουμε και επιβιώνουμε.
Αφού λοιπόν,   έκοψε με νόμο τις συντάξεις σχεδόν κατά 30% για όσους βγαίνουν στη σύνταξη απ’ το Μάη του 2016,αφού διατηρεί όλους τους νόμους που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, αφού επέβαλε νέες κρατήσεις στις πετσοκομμένες επικουρικές συντάξεις, αφού διατηρεί την περικοπή στα δώρα και στο επίδομα άδειας, αφού αφού….., έρχεται στο τέλος να «πανηγυρίσει» για την αναβολή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς  για τους λεγόμενους παλιούς συνταξιούχους! Περισσεύει η θρασύτητα της, στ’ αλήθεια!


Φίλε συνταξιούχε,
Εσύ που θα πάρεις μέρος στο πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο της 15 Δεκέμβρη με τους χιλιάδες άλλους αγωνιζόμενους, είμαστε βέβαιοι ότι δεν είσαι αφελής. Είμαστε βέβαιοι ότι τα ψέματα του Τσίπρα και της παρέας του δεν σ’ ακουμπάνε. Η κυβέρνηση θέλει να εξαπατήσει τη μεγάλη πλειοψηφία και να την κρατήσει στην  αδράνεια μέσα από μια καταιγιστική προπαγάνδα στις τηλεοράσεις και τα μέσα ενημέρωσης ,που εμφανίζει το μαύρο άσπρο με δύο στόχους: Πρώτο να «κάνει τη δουλειά» της μεγάλης εργοδοσίας και των ξένων  προστατών και δεύτερο να επιχειρήσει να ξανακερδίσει  τις εκλογές για  να συνεχίσει το άθλιο αντιλαϊκό  έργο της. Γι’ αυτό άλλωστε έχει  και την τόσο μεγάλη στήριξη όλων των «μεγάλων» του πλανήτη!
Πρέπει να  ξεσκεπάσουμε  την κυβερνητική απάτη! Να εξηγήσουμε στους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους και στους εργαζόμενους την αλήθεια .Να βγούμε όλοι μαζικά στο δρόμο του αγώνα που είναι και το μοναδικό μας όπλο για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας!
Για να πετύχουμε, όμως, το στόχο μας πρέπει να γίνει καθαρό ότι χρειάζεται  κοινό πραγματικό μέτωπο με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα για να έχουμε αποτέλεσμα. Είναι ζωτική ανάγκη να παλέψουμε για το σπάσιμό της πολιτικής της λιτότητας και της ανεργίας, για να μπορέσουμε  να δούμε άσπρη μέρα και στις συντάξεις.
Είναι λοιπόν καθήκον μας να ενωθούμε χωρίς αποκλεισμούς και τεχνητούς διαχωρισμούς με όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους σε ένα πλατύ μέτωπο ενάντια στην πολιτική της βάρβαρης λιτότητας που επιβάλλουν η ντόπια πλουτοκρατία και οι ξένοι πάτρωνές τους, για να δει ο λαός μας καλύτερες μέρες.
  • ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
  • ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ-ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΝΤΙΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
  • ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα αφιέρωμα για τα 140 χρόνια απ' τη γέννηση του Κώστα Βάρναλη.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές στην Ηλιούπολη

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ