Μαζική και με παλμό η σημερινή κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα



ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χιλιάδες συνταξιούχοι απ’ όλη τη χώρα βρέθηκαν σήμερα στους δρόμους της Αθήνας ύστερα από κάλεσμα του συντονιστικού των συνταξιουχικών οργανώσεων. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και σ’ αυτή πήραν μέρος απόμαχοι της δουλειάς σχεδόν απ’ όλη την Ελλάδα.
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου με σκοπό να γίνει συνάντηση με το πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα. Στη διάρκεια της πορείας που ήταν μεγάλη σε έκταση επικράτησαν αντικυβερνητικά συνθήματα με κύρια αιχμή το νόμο Κατρούγκαλου και τις μειώσεις των συντάξεων σαν αποτέλεσμα της πολιτικής των μνημονίων.


Η ΕΡΓΑΣ και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος συνταξιούχων συμμετείχε με δικό της πανό και προκήρυξη μαζί με το μπλοκ της ΠΕΣΕΚ, την ένωση των συνταξιούχων εκπαιδευτικών. Με κεντρικά συνθήματα «κάτω τα χέρια απ’ τις συντάξεις» και «αυξήσεις τώρα στις συντάξεις» συμμετείχε με αγωνιστικότητα στην πορεία προς το μέγαρο Μαξίμου.
Η εμπειρία απ’ τις τελευταίες κινητοποιήσεις των συνταξιούχων είναι θετική, αφού σ’ αυτές συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες και αναμφισβήτητα είναι οι πιο μαζικές κινητοποιήσεις που γίνονται κόντρα στην πολιτικής της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων και όχι μόνο. Πρέπει βέβαια να τονίσουμε για μια ακόμα φορά το πόσο αναγκαίο είναι να υπάρξει ενιαίο μέτωπο εργαζομένων – ανέργων και συνταξιούχων σαν τη μοναδική απάντηση στην αντιλαϊκή λαίλαπα του κεφαλαίου και των ξένων αφεντικών.


ΥΓ. Αρχικά η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τη Πλατεία Συντάγματος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Πλατεία Κλαυθμώνος για την αποφυγή πιθανόν επεισοδίων επειδή την ίδια ώρα είχαν καλέσει στο χώρο του Συντάγματος συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή και ομάδες αναρχικών. Σεβόμαστε τις επιφυλάξεις των διοργανωτών και την επιθυμία τους να διαφυλάξουν το χαρακτήρα του συλλαλητηρίου. Πιστεύουμε όμως ότι αν παρέμενε ο χώρος της συγκέντρωσης το Σύνταγμα και με τη μαζικότητα της διαδήλωσης τα απολειφάδια της κοινωνίας δεν θα τολμούσαν καν να εμφανισθούν και αυτό θα αποτελούσε με σοβαρή νίκη απέναντι στα φασιστικά αποβράσματα όσο και στους δήθεν αντιφασίστες μπαχαλάκηδες. 



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές στην Ηλιούπολη

Ένα αφιέρωμα για τα 140 χρόνια απ' τη γέννηση του Κώστα Βάρναλη.

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ