Τροποποιήση καταστατικού της ΠΕΣΕΚ

Με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΚ για την αλλαγή του καταστατικού ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Συνταξιούχων κατέθεσε κάποιες πρώτες σκέψεις γύρω απ' τις προτεινόμενες αλλαγές.
Πρέπει να τονίσουμε ότι για την οριστική μας τοποθέτηση θα περιμένουμε το τελικό κείμενο των αλλαγών που θα προτείνει το Δ.Σ.
Δημοσιεύουμε τις αρχικές μας προτάσεις που στείλαμε στο Δ.Σ.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Σχετικά με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του καταστατικού έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1.     Δεν συμφωνούμε με τη διετή θητεία του Δ.Σ. κυρίως για τον εξής λόγο. Οι εκλογές καθώς και η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση είναι ίσως η μοναδική ή ο κύριος τρόπος επαφής με τους συναδέλφους στη διάρκεια μιας ολόκληρης χρονιάς. Δεν αμφισβητούμε ότι υπάρχουν και άλλες δυνατότητες παρέμβασης αλλά είναι βέβαιο ότι η διαδικασία των εκλογών είναι η πιο σημαντική περίοδος ζύμωσης και δράσης.
     2.   Θεωρούμε ότι πρέπει στο καταστατικό πρέπει να υπάρχει σαφής αναφορά στο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και η οποία πρέπει επίσης να εφαρμόζεται ανεξάρτητα απ’ τις όποιες επιλογές του νόμου.

     3.   Θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα οι εκλογές στα όποια παραρτήματα να γίνονται ταυτόχρονα με τις εκλογές στην έδρα της ένωσης από εκλεγμένες εφορευτικές επιτροπές και να γίνεται εκεί η καταμέτρηση των ψήφων και να αποφεύγεται αυτή γραφειοκρατική διαδικασία της μεταφοράς των ψηφοδελτίων στην Αθήνα.

    4.     Στο καταστατικό δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για επαφή και σύνδεση με άλλες συνταξιουχικές ενώσεις στα πλαίσια μιας ομοσπονδίας συνταξιούχων στο δημόσιο τομέα. Προφανώς εδώ υπάρχει και το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα των σχέσεων της ΠΕΣΕΚ με την αντίστοιχη ένωση που υπάρχει για όλους τους πολιτικούς συνταξιούχους του δημοσίου που δεν είναι βέβαια καταστατικό ζήτημα, είναι όμως ζητούμενο.



         Για τον Ε.Ο. Γιώργος Σόφης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα αφιέρωμα για τα 140 χρόνια απ' τη γέννηση του Κώστα Βάρναλη.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές στην Ηλιούπολη

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ