Συγκέντρωση διαδήλωση Συνταξιούχων Πέμπτη 14/4 πλατεία Κοτζιά (ανακοίνωση Εκπαιδ. Όμίλου)

 

          Εκπαιδευτικός Όμιλος -   

                                 Συνταξιούχων.                                                     

             Συνάδελφοι,  Συναδέλφισσες

         Για μια ακόμα φορά βρισκόμαστε στους δρόμους απαιτώντας απ’ την κυβέρνηση να μας ακούσει και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας. Η σημερινή μας όμως κινητοποίηση, καθώς και όσες θα ακολουθήσουν, γίνονται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Τα γεγονότα που σκιάζουν τον παγκόσμιο ορίζοντα σε Ανατολή και Δύση δημιουργούν για τους εργαζόμενους, για τους λαούς όλου του κόσμου, μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση. Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο συνεχιζόμενος πόλεμος απ’ τη μια μεριά, η προκλητική και επικίνδυνη στάση του λεγόμενου δυτικού κόσμου με επικεφαλής τις ΗΠΑ απ’ την άλλη, δημιουργούν ένα εφιαλτικό σενάριο που αποτελεί μια πραγματική απειλή για τους λαούς όλου του κόσμου.

        Θέλουμε κατηγορηματικά να τονίσουμε ότι καταδικάζουμε την βάρβαρη ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε ταυτόχρονα και τα πρωτοφανή ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ,  που επιχειρούν να διευρύνουν τη σφαίρα επιρροής τους στον θανάσιμο ανταγωνισμό με τη Ρωσία. Οι συνέπειες της πολεμικής αυτής σύγκρουσης για τους λαούς είναι πια καθαρές. Η εκρηκτική άνοδος των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, σε ενέργεια και καύσιμα έχουν οδηγήσει τα νοικοκυριά σε πρωτοφανή φτώχεια για πρώτη φορά μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, σαν πιστού εντολοδόχου της δυτικής συμμορίας, έφερε τους φασίστες μέσα στην ελληνική βουλή, παρέδωσε τη χώρα στις αμερικανονατοϊκές δυνάμεις και άφησε ανεξέλεγκτη την αύξηση των τιμών που επέβαλαν οι σύγχρονοι μαυραγορίτες των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

         Στις συνθήκες αυτές, ο μαζικός αγώνας του λαού είναι η μοναδική απάντηση για να ανακοπεί το τσουνάμι της οικονομικής και πολιτικής κρίσης που σαρώνει τη ζωή μας. Η σημερινή απαξίωση της ζωής μας έχει τη ρίζα της στο σάπιο κοινωνικό σύστημα που ζούμε και που ο πόλεμος την επέτεινε. Γι’ αυτό δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός, καμία επανάπαυση! Εμείς οι συνταξιούχοι, οι απόμαχοι της δουλειάς, οφείλουμε να δηλώσουμε για μια ακόμα φορά παρόντες! Να απαιτήσουμε να μας δώσουν όλα αυτά που μας χρωστάνε! Το παραμύθι ότι δεν υπάρχουν χρήματα και όλα τα ψέματα που λένε οι δήθεν υπεύθυνοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχει δράκο. Όταν χρειάζεται να ενισχύσουν τα μεγάλα συμφέροντα, όπως γίνεται με τους περίφημους παρόχους ενέργειας, βρίσκουν αμέσως χρήματα. Για να σπαταλήσουν ατελείωτα δισ. για την αγορά των rafale και των φρεγατών στο όνομα δήθεν των εθνικών συμφερόντων βρίσκουν αμέσως χρήματα!

Μόνο για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους δεν βρίσκουν.

 Να γιατί λοιπόν είμαστε και πάλι στους δρόμους και θα είμαστε ξανά και ξανά μέχρι να δικαιωθούν οι αγώνες μας!  

 

Ε

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα αφιέρωμα για τα 140 χρόνια απ' τη γέννηση του Κώστα Βάρναλη.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές στην Ηλιούπολη

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ