Εμπαιγμός των συνταξιούχων χωρίς τέλος και ντροπή!

συνταξιούχοι
Τέρμα η ομηρία!!!

Τέλος η ομηρία των συνταξιούχων της προσωρινής σύνταξης. Ξεκίνησε, με εντολή των αρχόντων της Κομισιόν, η «νέα» περίοδος των «συντάξεων εμπιστοσύνης» ή αλλιώς fast track με τις «ρομποτικές» προδιαγραφές του ιδιώτη «παρόχου» που ανέλαβε την όλη διαδικασία. Και βέβαια η σειρά προτεραιότητας …πάει περίπατο αφού, όπως μας λέει ο κύριος Τριάντος Ιωάννης, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Συντάξεων Δημοσίου Τομέα, «…Στην αυτοματοποιημένη διαδικασία χρησιμοποιούνται παραδοχές ανεξάρτητα της ημερομηνίας κατάθεσης των αιτήσεων συνταξιοδότησης (ΦΕΚ 2152/3.5.22)…». Επίσης και τα στοιχεία που κατέθεσαν με τις αιτήσεις τους οι συνταξιούχοι όσον αφορά προϋπηρεσίες, αιτήματα εξαγοράς πλασματικών χρόνων κλπ μάλλον δεν μπορεί να τα «διαβάσει» η «μηχανή». Και πάλι εδώ ο κύριος Τριάντος λέει, «…Με το υπάρχον λογισμικό που χρησιμοποιεί η ΓΓΠΣΔΤ άρχισε η διεκπεραίωση των απλών περιπτώσεων (εκδόθηκαν ήδη 5ος και 6ος/22, 3.415 αποφάσεις) και στη συνέχεια προχωράμε σταδιακά με περισσότερες σύνθετες, μέχρι να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της διεκπεραίωσης όλων των εκκρεμών συντάξεων. Εξυπακούεται ότι ένας αριθμός σύνθετων περιπτώσεων που δεν θα εκδοθεί αυτοματοποιημένα, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί με τη συνήθη χειρόγραφη διαδικασία».

Εκδίδονται όμως αυτοματοποιημένα «…με το υπάρχον λογισμικό» συντάξεις χωρίς προϋπηρεσίες (διαδοχικής ασφάλισης) και φυσικά μικρότερες της κανονικής και μάλιστα με πέναλτι όπου δεν θεμελιώνεται η πλήρης σύνταξη λόγω της έλλειψης στοιχείων (πχ ένσημα ΙΚΑ).

Εκδίδονται όμως αυτοματοποιημένα «…με το υπάρχον λογισμικό» συντάξεις, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αίτηση εξαγοράς πλασματικών χρόνων, και φυσικά μικρότερες της κανονικής και μάλιστα με πέναλτι όπου δεν θεμελιώνεται η πλήρης σύνταξη λόγω της έλλειψης των πλασματικών χρόνων.

Εκδίδονται όμως αυτοματοποιημένα «…με το υπάρχον λογισμικό» συντάξεις μικρότερες της προσωρινής και ζητούν από τους συνταξιούχους …επιστροφή των …αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Και οι περισσότερες συντάξεις είναι σε αμφισβήτηση!

Τραγέλαφος, απόλυτο μπάχαλο αλλά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θριαμβολογεί και επαίρεται γιατί δίνει το δικαίωμα σε όλους τους συνταξιούχους, που…μπορούν …άνετα να υπολογίσουν τη σύνταξή τους, αν διαφωνούν με το ποσό που θα βγάλει «…το υπάρχον λογισμικό» να υποβάλουν ένσταση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Δηλαδή η νέα περίοδος ΟΜΗΡΙΑΣ συντάξεων εμπιστοσύνης(!) αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο θα λύσει το πρόβλημα σε βάθος πενταετίας!!! Ίσως περιμένουν, για κάποιους συνταξιούχους, το πρόβλημα να λυθεί σε συνεργασία με τους…κληρονόμους τους!

Εμπαιγμός και ομηρία χωρίς τέλος. Ντροπή!!!

Αλλά πότε περίσσεψε η ντροπή των αρχόντων αυτού του τόπου και κάθε τόπου, σ’ αυτό το σύστημα, για τους πληβείους τους!!!

Εκείνο που πρέπει να γίνει συνείδηση είναι ότι το πρόβλημα των συντάξεων δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους. Αφορά όλη την κοινωνία και σαν πρόβλημα αυτό καθ’ εαυτό αλλά και σε σχέση με όλα τα άλλα που μαστίζουν τον λαό μας αφού βρίσκονται μέσα στην ίδια φιλοσοφία, στο ίδιο το dna του συστήματος που μας κυβερνά. Όλο και μεγαλύτερο το ποσοστό του λαού που φτωχοποιείται. Ρεύμα, καύσιμα με τιμές σε απαγορευτικά επίπεδα για τις λαϊκές οικογένειες. Η ακρίβεια και στα καθημερινά βασικά είδη διατροφής εκτινάσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Η πλειοψηφία πια του λαού με δυσκολία ανταπεξέρχεται στις βασικές ανάγκες. Όσο για τις καλοκαιρινές διακοπές, αυτές είναι μόνο για …Σαββατοκύριακο και βέβαια θριαμβολογεί η Κυβέρνηση γιατί η …βαριά βιομηχανία μας δουλεύει στο φουλ με τον εισαγόμενο τουρισμό. (Άλλωστε όταν μπαίναμε στην ΕΟΚ για γκαρσόνια μας προόριζαν). Όσο για τους ιθαγενείς δίνει καθρεφτάκια – επιδόματα ψίχουλα.

Δεν περιμένει κανείς λοιπόν όλα αυτά τα προβλήματα από τις συντάξεις μέχρι το πιο μικρό της καθημερινότητας να λυθούν με τα «…υπάρχοντα λογισμικά» και «αυτοματοποιημένα» από κανένα Ελεγκτικό Συνέδριο και καμιά Κυβέρνηση. Τρανή απόδειξη το «ψηφιακό δωμάτιο» του ΕΦΚΑ που δεν απαντά σε ερωτήματα ή το 1555 που δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες γιατί δεν έχουν οι υπάλληλοι πρόσβαση στους φακέλους των ασφαλισμένων. Αποψιλώνουν τους οργανισμούς από προσωπικό, τα δίνουν όλα σε ιδιώτες που τα μετατρέπουν σε μπάχαλο, βλέπε συντάξεις, τα τρένα …βέλη της τρενοσέ πριν λίγες μέρες και πάει λέγοντας. Η ιστορία δείχνει πως ό,τι κέρδισε ο λαός το κέρδισε στους δρόμους και ό,τι έχασε το έχασε απ’ τους δικούς τους νόμους.

Γι’ αυτό πρέπει και για το πρόβλημα με τις συντάξεις μαζί με όλα τα άλλα της καθημερινότητάς μας να είμαστε στους δρόμους του αγώνα.

Φτάνει πια με τον εμπαιγμό για όλα!

Φτάνει πια, Συντάξεις, Ακρίβεια, Φτώχεια, Υγεία, Παιδεία όλα στο κόκκινο για τον λαό.

Ώρα να δώσουμε στους δρόμους τη δική μας απάντηση και στην Κυβέρνηση και στους «παρατρεχάμενούς» της.

Κώστας Σουλιώτης, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Συνταξιούχων

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές στην Ηλιούπολη

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ

Ένα αφιέρωμα για τα 140 χρόνια απ' τη γέννηση του Κώστα Βάρναλη.