Ο μεσαίωνας είναι εδώ! Σφιχταγκαλιασμένος με τις «αστικές δημοκρατίες» της Ευρώπη

Το 3ο τάγμα των Βασιλικών Ουαλών κ

Καμία ανοχή για τους εκπρόσωπους της βασιλικής τυραννίας

Σκήπτρα, πρίγκιπες, βασιλιάδες και… στέψεις. Ανάκτορα, πύργοι, τελετουργικά και πρωτόκολλα ευγενών και γαλαζοαίματων… Το χρονοντούλαπο της ιστορίας έτριξε και ένας μεσαιωνικός βόρβορος απλώθηκε ξαφνικά στον πλανήτη. Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την ζωή μιας αποστεωμένης παρασιτικής μοναρχίας αναπαράγονται αφειδώς από τα διεθνή αλλά και εγχώρια «μέσα ενημέρωσης». Λεπτομέρειες εξοργιστικές και για το σκοταδιστικό τους περιεχόμενο, αλλά και για την αμύθητη χλιδή τους. Που δεν μπορεί παρά να αποτελούν πρόκληση, σε μια περίοδο που η φτώχεια και η εξαθλίωση ρίχνουν βαριά σκιά πάνω από τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου.

Λίγους μήνες μετά τις εορταστικές εκδηλώσεις για το «πλατινένιο ιωβηλαίο» της βασίλισσας, ο βρετανικός λαός πρέπει να υπομείνει τώρα τις τελετουργικές εκδηλώσεις της κηδείας της. Και όλα αυτά δημοσία δαπάνη! Οι τελετές μιας παρασιτικής κάστας πληρώνονται αδρά από τον ιδρώτα της βιοπάλης. 6 δισεκατομμύρια λίρες από τον κρατικό κορβανά θα δαπανηθούν για την κηδεία της βασίλισσας! 6 δισεκατομμύρια την ίδια στιγμή που άστεγοι βρετανοί πεθαίνουν στους δρόμους. 6 δισεκατομμύρια για την πανκινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, για τελετές, γεύματα και για να πετούν αεροπλάνα σε σχηματισμούς, όπως και πριν λίγους μήνες. 6 δισ. για τα μεσαιωνικά παράσιτα!

Και μαζί με τις συνεχείς ενημερώσεις για τις πολυήμερες τελετές και την κηδεία, βρίσκουν ευκαιρία τα ΜΜΕ να χαρίσουν στην ανθρωπότητα στιγμές από την καθημερινότητα των ανακτόρων. Από τις συνήθειες αυτών που οι μεσαιωνικοί πάπυροι επιτάσσουν να μην κουνάνε τα χέρια τους. Γιατί η ελέω θεού μοναρχία απαιτεί τους «κατώτερους» ανθρώπους σκυφτούς, αναξιοπρεπείς υπηρέτες. Σαν αυτόν που απλώνει μία ίντσα οδοντόπαστα στην οδοντόβουρτσα του Κάρολου κάθε μέρα. Πρέπει να είναι εκεί για τον βασιλιά κάθε φορά που θα βουρτσίσει τα δόντια του. Να του ετοιμάζει το μπάνιο και το απαιτητικό πρωινό. Και όλα αυτά δημοσιεύονται χωρίς ίχνος κριτικής ή αμφισβήτησης, πράξεων και ιδεών, ταυτόσημων των πιο σκοτεινών εποχών της ιστορίας της ανθρωπότητας.

Ο μεσαίωνας είναι εδώ! Σφιχταγκαλιασμένος με τις «προηγμένες δημοκρατίες» της ευρωπαϊκής δύσης… και όχι μόνο. Η αστική δημοκρατία, αυτή που υμνεί τον κοινοβουλευτισμό και το σύνταγμα, συναγελάζεται, υποκλίνεται και προστατεύει τη μοναρχία. Όχι επειδή είναι «διακοσμητική». Αλλά επειδή, όπου στέκει ακόμα, είναι πλεγμένη με την κυρίαρχη τάξη και οργανικό τμήμα της ολιγαρχίας του πλούτου. Επειδή με τα σύμβολα, τις αξίες και τα πρόσωπά της αφήνει πάντα ανοιχτό ένα παράθυρο στο σκοτάδι, στη συντήρηση και το κοινωνικό πισωγύρισμα, όπως αυτό στο οποίο επιχειρούν σήμερα να βυθίσουν το πλανήτη. Επειδή καταφέρνει να επηρεάζει τα πιο καθυστερημένα κοινωνικά στρώματα, όπως αυτά που κατασκηνώνουν στο κέντρο του Λονδίνου για να προσκυνήσουν τη σορό, μπορεί να τα ελέγχει και ενίοτε να τα χρησιμοποιεί.

Για αυτό και η κηδεία θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο πολιτικό και διπλωματικό γεγονός. 500 αξιωματούχοι του πλανήτη θα βρεθούν ανάμεσα στους 2000 καλεσμένους. Όχι μόνο αυτοκράτορες και βασιλείς, οι οποίοι εκτός των άλλων αφθονούν ακόμα στην Ευρώπη! (Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία κλπ). Θα αποτίσουν φόρο τιμής στη μοναρχία και οι κυβερνήτες των χωρών τους. Ακόμη και της Γαλλίας που υποτίθεται ηγήθηκε του διαφωτισμού και της αστικής επανάστασης. Όλοι έτοιμοι να ακολουθήσουν αδιαμαρτύρητα το μεσαιωνικό πρωτόκολλο. Όλοι έτοιμοι να μιλήσουν για την αξία της εκλιπούσας… Για αυτό και ο γιος της βασίλισσας, ο νέος βασιλιάς, σχεδόν χλεύασε με το λόγο του τους βρετανούς βουλευτές.

Η εκλιπούσα, δεν υπήρξε απλώς ως ένα μεσαιωνικό κατάλοιπο που μαζί με τους εκατοντάδες ομοαίματούς της παρασιτεί σε βάρος ενός λαού. Υπήρξε σύμβολο και πυλώνας της πολιτικής μιας άλλοτε κραταιάς αποικιακής και μετέπειτα ιμπεριαλιστικής δύναμης. Έχει λερώσει τα αδούλευτα χέρια της με δολοφονίες και εγκλήματα σε βάρος των λαών που δεινοπάθησαν κάτω από την βρετανική μπότα. Της Κύπρου και της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένων. Πίσω από τα πρωτόκολλα μιας μεσαιωνικής βιτρίνας και από τα βασιλικά σκάνδαλα που τροφοδοτούν εδώ και δεκαετίες το ενδιαφέρον για τη βασιλική οικογένεια, κρύβονται οι πιο ακραίοι εκφραστές και νοσταλγοί της βρετανικής αυτοκρατορίας, αμετανόητοι και κυνικοί θιασώτες της παγκόσμιας τυραννίας.

Για αυτό και ο θάνατός της τροφοδότησε αντιδράσεις σε όλο τον πλανήτη και κυρίως στην χώρα της. Αντιδράσεις οργής που φρόντισαν να απαλείψουν τα ΜΜΕ. Άλλωστε στη Μεγάλη Βρετανία και στις χώρες της κοινοπολιτείας, επί της ουσίας κάθε διαμαρτυρία εναντίον της μοναρχίας καταστέλλεται και διώκεται ποινικά. Χαρακτηριστικά τα όσα έγιναν κατά την τελετή στη Σκωτία. Όπου και στις τρεις περιπτώσεις που έφτασαν στα ΜΜΕ, οι «δράστες» φυλακίστηκαν. Τα ίδια συμβαίνουν και στο Λονδίνο, όπου ο κρατικός μηχανισμός εργάζεται πυρετωδώς για να αποσοβήσει κάθε ενδεχόμενο τέτοιας έκφρασης και λαϊκής εκδήλωσης.

Τόσο δημοκράτες είναι οι εκπρόσωποι των «κοινοβουλευτικών αξιών»! Τόσο που δεν δέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση του στέμματός τους. Ο μεσαίωνας είναι εδώ. Πίσω από τα προκλητικά παραμύθια για τα στολισμένα πριγκιπόπουλα, παραμονεύει το πηχτό σκοτάδι, η οπισθοδρόμηση, η τυραννία… Η απάντηση βρίσκεται στο διαφωτισμό και την πρόοδο. Κανένας εξωραϊσμός, καμία ανοχή και καμία άφεση στους παρασιτικούς τύραννους της μοναρχίας.

Στη φωτογραφία: Το 3ο τάγμα των Βασιλικών Ουαλών φτάνουν στο Κάστρο του Κάρντιφ συνοδευόμενοι από τη μασκότ του συντάγματος για τη Διακήρυξη του βασιλιά Καρόλου Γ’

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα αφιέρωμα για τα 140 χρόνια απ' τη γέννηση του Κώστα Βάρναλη.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές στην Ηλιούπολη

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ