Με αφορμή την απάτη των αυξήσεων στις συντάξεις!
Δεν Έχουμε Καμία Προσωπική Διαφορά
Πάψε με ευχές να ελπίζεις
οι θεοί πως θα λυγίσουν
Νόμοι. Και ξανά νόμοι. Που εκσυγχρονίζουν τους προηγούμενους, που εκσυγχρόνιζαν τους προηγούμενους των προηγουμένων. Ερμηνευτικές εγκύκλιοι των νόμων και ερμηνευτικές των ερμηνευτικών. Συνέχεια των προηγούμενων νόμων και όχι κατάργηση των παλαιότερων, σαν ξεπερασμένων, και θέσπιση καινούργιων, κατανοητών και απλών για τους πολίτες. Το κράτος έχει συνέχεια βλέπετε.
Ένας κυκεώνας σελίδων για κάθε πτυχή της ζωής μας. Και να μπορούσες να τα διαβάσεις όλα και να βγάλεις συμπέρασμα -πράγμα αδύνατο, γιατί κάποια τροπολογία θα σου διαφύγει- το συντακτικό των προτάσεών τους είναι άθλιο. Και σαν να μη μας έφταναν οι άθλιοι συντάκτες, προστέθηκαν οι ομοίως άθλια μεταφρασμένες ορολογίες των μνημονιακών χρόνων. Γιατί μη νομίζετε πως οι νομοθέτες κάθονται και σπάνε το κεφάλι τους για να βγάλουν όλους αυτούς τους αντιανθρώπινους νόμους. Συμμόρφωση στις επιταγές των ξένων αφεντάδων είναι οι νόμοι μας. Επί το «ελληνικότερον» βέβαια.
Πας να πιάσεις την πρώτη σου δουλειά; Άντε να βρεις τι δικαιούσαι και τι υποχρεούσαι. Στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα. Πότε γεννήθηκες, ποιο στάδιο εκπαίδευσης τέλειωσες (Γυμνάσιο – Λύκειο – Τεχνολογική σχολή – Ιδιωτικό ΙΕΚ, Πανεπιστημιακή σχολή – Μεταπτυχιακό κλπ). Πόσες ώρες θα δουλεύεις σύμφωνα με το νόμο, πόσες ώρες εκτός νόμου στα μαύρα, πόσο μισθό θα έπρεπε να παίρνεις και πόσο παίρνεις στο χέρι. Τι δικαιούσαι αν απολυθείς, αν παραιτηθείς, αν αρρωστήσεις. Οι νομοθέτες κατάντησαν τον κάθε εργαζόμενο να αποτελεί μία και μοναδική περίπτωση. Θέλουν να του στερήσουν την πεποίθηση πως αποτελεί κομμάτι ενός συνόλου.
Χτίζεις σπίτι; Πας εφορία; Χρωστάς κάνα χιλιάρικο; Οι νόμοι σού πέφτουν κατακέφαλα και σε πλακώνουν. Αν όμως οι πολλοί νόμοι και οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι καθυστερούν τις δουλίτσες των κυβερνητών και των ημετέρων τους, εδώ είναι τα ανώτατα δικαστήρια για να τους παρακάμψουν και να δώσουν κατ’ ευθείαν την ευθύνη των 700.000 πλειστηριασμών στα ιδιωτικά χέρια-συμφέροντα. Έτσι, και το κράτος καμώνεται τον αθώο και οι μπράβοι των ιδιωτών θα κάνουν «καλύτερα» τη δουλειά, απελευθερωμένοι.
Πας να βγεις από την τελευταία σου δουλειά; Τόμοι ολόκληροι καθορίζουν την σύνταξή σου. Τόμοι με λέξεις αλλά και με «αλγόριθμους». Καινούργιο και πιασάρικο πράγμα ο αλγόριθμος. Για μας καινούργιο, γιατί ο αλγόριθμος πρωτοεφευρέθηκε από τον Πέρση μαθηματικό Μοχάμεντ ιμπν Μουσά αλ-Χουαρίζμι, από το 800μΧ. Βγήκες στη σύνταξη πριν από το νόμο Κατρούγκαλου, μετά το νόμο Βρούτση; Τότε έτσι και μετά γιουβέτσι. Και πες πως κατορθώνεις να διαβάσεις τη νομολογία για το ύψος της σύνταξής σου και πες πως παίρνεις μολύβι και χαρτί και εφαρμόζεις, ως άλλος αλ-Χουαρίζμι, τον αλγόριθμο -συν, επί, δια ρίζα3- πάλι θα βγάλεις διαφορετικό ποσό, από αυτό που θα βρεις στη σύνταξή σου κάθε μήνα. Οι νόμοι -και μάλιστα αυτοί που αφορούν τα οικονομικά, την τσέπη των πολλών δηλαδή- στηρίζονται στην αρχή «παίρνουμε από τους πολλούς χρήματα, για να δώσουμε λίγα ψίχουλα από αυτά σε λίγους από τους πολλούς και πολλά στους λίγους ισχυρούς».
Στα τελευταία ανακαλύψανε και τη διαβόητη «Προσωπική Διαφορά».
Έτσι ονομάζουν το «δεν αυξάνονται οι συντάξεις». Ποιος πληθωρισμός και
κουραφέξαλα. Ποια ΔΕΗ και ποιο πετρέλαιο. Ποιο σούπερ μάρκετ και
γαλακτοκομικά. Έχεις «Προσωπική Διαφορά» σου λένε.
Ε! Λοιπόν εμείς
δηλώνουμε φωναχτά, στους δρόμους και στις διαδηλώσεις: Εμείς δεν έχουμε
καμία προσωπική διαφορά με κανένα συνάνθρωπό μας.
Όλοι μαζί για ζωή με αξιοπρέπεια!
Τάνια Ζωγράφου
πηγή: Λαϊκός Δρόμος